برنامه نویسی سمت سرور (PHP+MySQL+Laravel+Node.js)
PHP چیست ؟؟
زبان برنامه نویسی PHP یکی از زبان های برنامه نویسی سمت سرور است که کاربرد اصلی آن، در پیاده سازی وب سایت های دینامیکی (پویا) است. عبارت PHP در ابتدا مخفف Personal Home Page (صفحه خانگی شخصی) بود که بعدها، با یک مخفف سازی مجدد، به صورت PHP: Hypertext Processor تبدیل شد تا مفهوم جامع تری را شامل شود.
این زبان برنامه نویسی در سال ۱۹۹۴ توسط راسموس لردورف (Rasmus Lerdorf) و به صورت یک سری توابع کتابخانه ای با زبان C پیاده سازی شد. در فاصله کوتاهی، نسخه دوم PHP نیز توسط لردورف ارائه گردید. البته تا آن زمان، به زحمت می شد عنوان «زبان برنامه نویسی» را برای PHP استفاده کرد. اما در سال ۱۹۹۷، این زبان برنامه نویسی به شدت متحول شد. دو نفر به نام های زیو سوراسکی (Zeev Suraski) و اندی گاتمنز (Andy Gutmans) هسته اصلی PHP را بازنویسی کردند و به این ترتیب نسخه سوم PHP متولد شد.
بازنویسی هسته PHP و ایجاد موتور پردازشی زند (Zend Engine) تحول بزرگی را در مسیر و تاریخچه زبان برنامه نویسی PHP ایجاد کرد، و در طی ۱۰ سال، این زبان برنامه نویسی، تبدیل به مهم ترین ابزار برای پیاده سازی پروژه های وب دینامیکی شد.
با گسترش وب، زبان های برنامه نویسی تحت وب و همین طور انتقال و شبیه سازی اکثر ابزارها به صورت برنامه های تحت وب، احتیاج شدیدی به یک پایگاه داده ای احساس شد که بتواند اطلاعاتی که توسط برنامه های تحت وب مورد نیاز است را ذخیره و بازیابی کند. MySQL، یک نمونه از این پایگاه داده های ارائه شده بود. MySQL یک سیستم مدیریت پایگاه داده رابطه ای (RDBMS) است که امکان ذخیره سازی، جستجو، مرتب کردن و بازیابی داده ها را از طریق وب فراهم می کند
لاراول چیست ؟؟
لاراول فریم ورکی مبتنی بر معماری MVC است که به صورت رایگان و متن باز ارائه شده است. این فریم ورک امکانات هوشمندی در اختیار برنامه نویسان قرار می دهد و برنامه نویسی را برای آن ها لذت بخش تر میکند. آموزش لاراول برای برنامه نویسانی که با زبان PHP آشنایی دارند، بسیار آسان خواهد بود.
این فریم ورک در بین سایر فریم ورک های PHP از امنیت و سرعت توسعه بیشتری برخوردار است. از طریق لاراول شما قادر خواهید بود بدون اینکه تغییری در کدهای اصلی ایجاد کنید، عملکرد بسیاری از بخش ها را تغییر دهید. لاراول کتابخانه های بسیار متنوعی دارد و از اغلب کتابخانه های فریم ورک سیمفونی نیز استفاده می کند. همچنین این فریم ورک سرویس های مختلفی را برای برنامه نویسان ارائه می دهد. به عنوان مثال سرویس هایی همچون تأیید هویت، دسترسیهای کاربران، کنسول Artisan، پرداخت و صورتحساب، کش، مجموعهها و ... تنها گوشه ای از سرویس هایی است که این فریم ورک در اختیار برنامه نویسان قرار می دهد.
Node.JS چیست؟؟؟
Node.js فریمورکی است که بر پایهی موتور جاواسکریپت V8 گوگل کروم توسعه یافته است و مستقیما جاواسکریپت را در کد اختصاصی ماشین کامپایل میکند. Node.js فریمورکی کمحجم است که برای ایجاد وب اپلیکیشنهای سمت سرور استفاده میشود و API جاواسکریپت را برای ارائهی قابلیتهای سمت سروری معمول توسعه میدهد.
از Node.js معمولا برای توسعهی اپلیکیشنهای با مقیاس بزرگ، به خصوص سایتهای جریان ویدئویی(video streaming sites)، اپلیکیشنهای تک صفحهای (single-page applications) و دیگر اپلیکیشنهای وب استفاده میشود. Node.js از یک مدل I/O رویداد محور و مسدود نشونده (non-blocking) استفاده میکند و همین امر باعث میشود برای اجرای برنامههای مبتنی بر داده و بلادرنگ (Real-Time) بسیار مناسب باشد.
Node.js نیز مانند هر زبان برنامهنویسی دیگری از پکیجها و ماژولهایی استفاده میکند. آنها کتابخانههایی هستند که حاوی توابع مختلف هستند و از طریق npm یا مدیریت پکیج node package manager وارد کدها میشوند و در برنامهها به کار میروند.
PHP
Mysql
Laravel
Node.JS
تسلط کافی بر روی مباحث Frontend
برای ورود در این دوره تحویل پروژه طراحی قالب سایت را خواهید داشت.
برنامه نویسی سمت سرور (PHP+MySQL+Laravel+Node.js)
برنامه نویسی سمت سرور (PHP+MySQL+Laravel+Node.js)