برنامه نویسی سمت سرور با فریم ورک Laravel زبان PHP
زمانی که در مورد فریم ورک های توسعه وب اپلیکیشن صحبت می شود، همیشه نام لاراول به میان می آید. از لاراول می توان به عنوان محبوب ترین فریم ورک زبان برنامه نویسی PHP یاد کرد. لاراول اولین گزینه برنامه نویسان برای توسعه برنامه های پیچیده تحت وب است. لاراول فریم ورکی مبتنی بر معماری MVC است که به صورت رایگان و متن باز ارائه شده است. این فریم ورک امکانات هوشمندی در اختیار برنامه نویسان قرار می دهد و برنامه نویسی را برای آن ها لذت بخش تر میکند. آموزش لاراول برای برنامه نویسانی که با زبان PHP آشنایی دارند، بسیار آسان خواهد بود.
این فریم ورک در بین سایر فریم ورک های PHP از امنیت و سرعت توسعه بیشتری برخوردار است. از طریق لاراول شما قادر خواهید بود بدون اینکه تغییری در کدهای اصلی ایجاد کنید، عملکرد بسیاری از بخش ها را تغییر دهید. لاراول کتابخانه های بسیار متنوعی دارد و سرویس های مختلفی را برای برنامه نویسان ارائه می دهد. به عنوان مثال سرویس هایی همچون تأیید هویت، دسترسیهای کاربران، کنسول Artisan، پرداخت و صورتحساب، کش، مجموعهها و ... تنها گوشه ای از سرویس هایی است که این فریم ورک در اختیار برنامه نویسان قرار می دهد.
Taylor Otwell خالق فریم ورک Laravel است. او با هدف ارائه یک راه حل پیشرفته تر نسبت به فریم ورک CodeIgniter، لاراول را برای توسعه وب اپلیکیشن ها ارائه کرد. اولین نسخه این فریم ورک در سال ۲۰۱۱ منتشر شد. نسخه لاراول ۱ شامل مکانسیم های Model، View، Session و Navigation بود ولی نبود Controller در آن باعث شد تا این فریم ورک از معماری MVC به صورت واقعی پشتیبانی نکند.
لاراول ۲ در همان سال ۲۰۱۱ با بهینه سازی های متعددی منتشر شد که اصلی ترین ویژگی آن پشتیبانی از Controller ها در بود. این نسخه به صورت کامل از معماری MVC پشتیبانی می کرد و به عنوان یک فریم ورک شناخته شود. دومین ویژگی این نسخه، موتور رندر قالب blade بود. این موتور رندر با هدف افزایش سرعت توسعه قالب ها و کاهش میزان کدنویسی ارائه شد.
سومین نسخه از Laravel در سال 2012 منتشر شد. از ویژگی های مهمی که به این فریم ورک اضافه شده بود، استفاده از خط فرمان CLI بود که با نام artisan شناخته می شد. artisan امکانات بسیاری زیادی در اختیار توسعه دهندگان قرار می دهد. پشتیبانی داخلی از مدیریت سیستم پایگاه داده و ابزارهای کنترلی آن به نام migration ها، پشتیانی از سیستم پکیجینگ و اضافه شدن مستندات بسیار غنی در قالب سایت laravel.com بخشی از ویژگی هایی بود که در این نسخه از Laravel ارائه شده بودند. سومین نسخه از این فریم ورک، توانست محبوبیت زیادی را در بین کاربران ایجاد کند.
پس از موفقیت هایی که این فریم ورک در نسخه سوم به دست آورد، در سال ۲۰۱۳ چهارمین نسخه آن بر پایه کدهای Illuminate منتشر شد. این نسخه از لاراول به صورت کامل مورد بازنویسی قرار گرفت. این نسخه از لاراول با پشتیبانی از سیستم Composer گام بلندی در جهت پیشرفت و سبقت از سایر رقیبان خود برداشت. به دلیل استفاده از این ویژگی امکان استفاده از پکیج ها و کتابخانه های زیادی که توسط سایر برنامه نویسان PHP توسعه داده شده بود، برای کاربران امکان پذیر شد. همچنین امکاناتی مانند ارسال ایمیل به روش های مختلف و پشتیبانی از حذف شدن با تأخیر رکوردهای بانک اطلاعاتی (soft deletion) از دیگر امکانات نسخه 4 لاراول بود.
در سال 2015 پس از دو سال از ارائه چهارمین نسخه از این فریم ورک، نسخه 5 لاراول منتشر شد. این نسخه از لاراول از ویژگی های بسیار متععدی پشتیبانی می کرد. پشتیبانی از سیستم برنامه ریزی اجرای وظایف با است از پکیج scheduler، بهینه سازی assets، ساده شدن عملیات احراز هویت، همچنین ارائه ساختار درختی برای توسعه اپلیکیشن ها بخشی از قابلیتهای اضافه شده در لاراول 5 بود. این نسخه از Laravel به صورت مداوم مورد بروزرسانی قرار گرفت و در هر یک از این بروزرسانی ها امکانات و ویژگی های زیادی به این فریم ورک اضافه شد.
توسعه دهندگان این فریم ورک همواره در تلاش اند تا استفاده از این فریم ورک را برای کابران ساده و لذت بخش تر کنند. بنابراین آن ها بیش از پیش به توسعه لاراول می پردازند تا سیر تکاملی و رو به پیشرفت آن را حفظ کنند. تا کنون بروزرسانی های زیادی پس از نسخه 5 لاراول ارائه شده است. در هر یک از این بروزرسانی ها امکانات منحصر به فرد و کاربردی به این فریم ورک اضافه شده است. یکی از عوامل اصلی محبوبیت لاراول در میان کاربران بروزرسانی های مداوم است.
برنامه نویسی سمت سرور با فریم ورک Laravel زبان PHP